Canna Tropicana

Latijnse naam: Canna Indica Tropicana
Volksnaam:
NAAR OVERZICHT >>
<< VERZORGING
 

Canna is een schitterende buitenplant. Ze zijn er met bruinrode bladeren, groen gestreept maar deze variëteit is een compacte lichtgroene plant.

Zijn vurige bloemen steken prachtig af bij het lichtgroene blad. Ze zijn in het wit, roze, zalm, rood en geel te verkrijgen en staan schitterend in een groep in de tuin of als bos in een grote pot op het terras.

Regelmatig de uitgebloeide bloemtrossen wegknippen, direct onder de wegknipte bloem zit een nieuwe bloemtros en enkele dagen later bloeit er een nieuwe bloem.

Om de Canna van juli tot oktober te laten bloeien moet je hem op een zéér zonnige plaats zetten. Alleen dan zal je veel bloemen zien en blijft hij doorbloeien. De tropische en mediterrane sfeer passen tegenwoordig prima op het terras en op je balkon. Het geeft je een beetje vakantiegevoel bij je eigen tuintafel!

Na oktober bij de eerste nachtvorst kan je de bladeren afknippen en de grond afstrooien met een dikke laag turf. Of wanneer je ze in een mooie pot hebt staan kan je de pot vorstvrij en droog wegzetten op een koele donkere plaats. In het voorjaar langzaam aan weer water geven en na de vorst weer naar buiten

 

 
NL
DE
FR
GB
IT
ES
Facebook